Mole - fotografie și descrierea animalului

Noiembrie 2018

Video: Platero și eu - JUAN RAMON JIMENEZ / audio book full /cărți de domeniu public pentru a le asculta (Noiembrie 2018).

Anonim

Olandeză obișnuită sau europeană

Pizda caucaziană

Siberian sau Altai molare

mol stele nosed

Moliul marsupial

Mole - un mic animal subteran, se referă la mamifere, insectivore. Un animal moale neobișnuit se răspândește peste tot în lume, iubește solul umed, nu este găsit în munți, în zona umedă. Multe specii de moli au un aspect similar, conduc un stil de viață identic. Molia în Rusia se găsește pretutindeni - pe marginile pădurilor, în păduri de foioase, câmpuri, grădini de legume, în zonele suburbane, în grădini, pe paturi de flori. Numele familiei provin din cuvântul săpătură, săpat.

Olandeză obișnuită sau europeană

Un mol adevărat, care este adesea întâmpinat de grădinari, grădinari, iubitori de animale sălbatice.

  • Dimensiunea corpului moliei nu depășește 20 cm, dimensiunea medie este de 15 cm. Trunchiul este alungit.
  • Greutatea adultului este de aproximativ 120 g, coada nu depășește 4 cm.
  • Botul este alungit, nasul este clar vizibil cu nările răspândite. Nu este nimic mai proeminent pe cap.
  • Ochii unui mol cu ​​fante mici, fără a se mișca pleoapele. Viziune în mol slabă, dar bine dezvoltat simț al mirosului.
  • Blana este moale, densă, scurtă, neagră. Pe abdomen, culoarea este mai ușoară. Câteva schimbări de ton în funcție de timpul anului. În timpul iernii, lâna este cea mai pufoasă, frumoasă. Linii animalul de aproximativ 4 ori pe an. Moartea foto poate fi văzută mai jos.

Olandeză obișnuită sau europeană

Moartea animală are o trăsătură distinctivă distinctă - niște proeminențe în formă de lopată cu gheare lungi. Animalul săpate pământul, șuruburi în trecere, împinge solul cu picioarele posterioare. În locurile de săpat găuri, se formează mounds - molii.

Sezoanele de împerechere a unei moli obișnuite încep la începutul primăverii, durează până la sfârșitul lunii mai. Aproximativ în iunie-iulie există o generație mai tânără. La descendenți în jurul valorii de 9 mol. Femela îngrijește puii timp de aproximativ 30 de zile. Moara europeană naște o singură dată pe an. Îngrijitorii îngrijesc pentru copii de aproximativ 2 luni. Puiii scrâșnesc ca puii, se mângâie unul pe altul, dar deja la vârsta de o lună devin pugniți, agresivi față de frații și surorile lor.

Părul de pe pământ este arătat în afară doar pentru împerechere, se întâmplă noaptea. Restul timpului petrece în subteran. Digs numeroase mișcări, labirinturi. Această specie de moli se hrănește cu viermi, insecte, puieți, omizi, mai puține slugi, șopârle, șoareci, șerpi, broaște.

Interesant!

Labirintele pentru vânătoare molare se construiesc la o adâncime de cel mult 20 cm de la suprafață. În tunelurile deja gata, viermii se strecoară, atrăgându-se de mirosul musculos care emană de la mol. Animalul mușcă capul viermei, îl imobilizează, dar pentru o vreme pradă rămâne în viață.

Pizda caucaziană

Pizda caucaziană

Este una dintre varietățile de molici obișnuiți. Se găsește pe teritoriul Caucazului, în Turcia. În exterior, mlașul arată ca un european, dar diferă în dimensiuni mai mici.

  • Lungimea medie a cărnii este de aproximativ 14 cm. Femelele sunt mai mici decât bărbații.
  • Greutate nu mai mare de 90 g.
  • Lungimea cozii este de aproximativ 3 cm.
  • Ochii sunt acoperiti de piele, abia vizibili.
  • Nasul unui mol este bine prezent pe o botă alungită.
  • Blana este densă, de culoare neagră, iar vara are o nuanță brună.

Molia caucaziană coboară cursuri la o adâncime de 5-20 cm, lăsând pământul liber pe suprafață. În timpul fierbinte, se adâncește cu 50-100 cm, construind și un cuib. Camera principală este situată sub un copac sau într-o zonă umbroasă. Numeroase mișcări părăsesc cuibul.

Interesant!

Timp de o zi, un mol mic explodează aproximativ 45 de metri de sol. În căutarea hranei, construiește 20 de tuneluri noi pe zi. Habitatul unui animal adult este de aproximativ 1 hectar. Zverek nu tolerează concurența, trăiește singur, tolerează prezența cuplurilor numai în timpul sezonului de împerechere. Teritoriul este marcat cu un secret special.

Reproducerea molilor începe la sfârșitul lunii martie, în aprilie apare deja puii. Creșteți foarte repede. La vârsta de 1 lună ajung la dimensiunea unui mol adult, părăsesc familia timp de 60 de zile de existență pentru a-și construi propriul cuib.

Siberian sau Altai molare

Siberian sau Altai molare

Un fel de moară obișnuită. Acesta diferă de rudele sale în dimensiuni mari. Locuieste pe teritoriul Siberiei, Mongolia.

  • Dimensiunea corpului moliei este de aproximativ 20 cm. Femelele sunt ceva mai mici.
  • Lungimea cozii nu depășește 4 cm.
  • Ochii rotunzi, mici, au un pleoape mobil.
  • Botul este alungit, cu un nas bine definit.
  • Urechile sunt mici, aproape invizibile.
  • Lămpi de frunte asemănătoare cu lopata, cu gheare lungi, picioare posterioare similare cu membrele de șobolan.
  • Haină este negru închis, dar fum, galben, maro.
  • Molea siberiană cântărește de la 100 la 225 g.

O caracteristică distinctivă a acestui tip de mol este o sarcină prelungită. Fertilizarea are loc în timpul verii, dar embrionul îngheață până la primăvară. Cubii apar în perioada aprilie-mai. Sarcina dureaza 9 luni. În urmași, aproximativ 11 pui.

Principalele alimente sunt râme, pe locul doi sunt larvele gândacilor, puilor, insectelor mici. Moara sibiană poate să-și liniștească calm un șoarece, o șopârlă, un șobolan bolnav, un urs, un șarpe, un șarpe, o broască. Există cazuri de canibalism. Câștigătorul dobândește proprietatea victimei, marcând teritoriul său cu un secret special.

mol stele nosed

mol stele nosed

Cel de-al doilea nume este steaua molii. Acesta diferă de rudele cu un nas neobișnuit. Stigma constă din 22 de adaosuri moi - tentacule. Datorită lor, animalul dă de mâncare. Restul corpului este similar cu molia europeană.

  • Corpul moliei este alungit, cu lungimea de aproximativ 22 cm.
  • Coada este lungă - 8 cm.
  • Lana este groasă, moale, negru matasoasă, maro.
  • Nu există urechi.
  • Ochii mici nu sunt acoperiti de piele.

Starwalker înotă perfect, scufundă. Se hrănește cu moluștele cu crustacee, cuțite, râme, larve și moluste. În plus față de subteran, modul de viață al apei, conduce teren. Poate construi cuiburi în ciocni rotunzi, în goluri de copaci bătrâni, sub frunze. Prefera un teren mlaștinos, un sol cu ​​umiditate ridicată. Acesta este adesea găsit în apropierea râurilor, lacurilor, mlaștinilor din Statele Unite.

Interesant!

Acest reprezentant al familiei molare poate trăi în pace. Barbatul ajută femeia să crească, hrănește bebelușii. Spre deosebire de alte rude, este mai puțin agresiv.

Moliul marsupial

Moliul marsupial

Reprezentantul Australiei, despre viața, a cărui comportare este cunoscută foarte puțin. Dimensiunea corpului aproximativ 20 cm, greutate de până la 90 g. Coada mică - 2 cm Culoarea caroseriei alb, roz, maro. Lana este moale, densă, extrem de frumoasă.

Marinul marsupial trăiește subteran, dar nu construiește un număr mare de cursuri, tuneluri, majoritatea se îngropă imediat. Se pare că animalul înota în nisip. El conduce un singur mod de viață, femeia găsește prin miros în timpul perioadei de împerechere.

Periodic afișate pe suprafață, mai ales după ploaie. Puiul lui este construit de un moli la o adâncime de 1 m. Larvele de gândaci sunt un aliment preferat, se hranesc, de asemenea, cu șopârle, cu semințe de plante. Fără hrană nu poate trăi mai mult de 17 ore.

Moli sunt de diferite mărimi, oarecum diferite în aparență, dar conduc un stil de viață identic. Sunt animale utile - slăbesc solul, distrug insectele dăunătoare, dar cu mare activitate provoacă daune agriculturii, subminând sistemul radicular al plantelor în procesul de săpare a tunelurilor. Pentru aceasta, fermierii se luptă împotriva molarelor, încercând să păstreze plantațiile lor dintr-un dăunător subteran.